Jadłospis

JADŁOSPIS  6.06.2022 -  24.06.2022

LEGENDA: E - wartość energetyczna, T - tłuszcze, NKT - nasycone kwasy tłuszczowe, W - węglowodany, C - cukry, B - białko,  S - sól

PONIEDZIAŁEK 2022-06-06

 
 

POTRAWA

G [g]

E [kcal]

T [g]

NKT [g]

W [g]

C [g]

B [g]

S [g]

SKŁADNIKI

ŚNIADANIE

Kajzerka

35

93,5

0,6

0,1

18,2

0,6

0,6

0,5

mąka pszenna (69%), woda, mąka żytnia (3%), drożdże, sól, olej rzepakowy, skrobia ziemniaczana, cukier, mąka ze słodu pszennego, mąka ze słodu jęczmiennego

Masło

5

35,9

4,1

2,6

0,0

0,0

0,0

0,0

śmietanka (z mleka), kultury mleczarskie

Szynka krucha

20

25,0

0,6

0,3

0,1

0,1

0,1

0,3

szynka wieprzowa, sól, cukier, przyprawy naturalne, substancja konserwująca: azotyn sodu

Papryka świeża

10

5,0

0,1

0,0

0,7

0,1

0,1

0,0

papryka

Sałata lodowa

10

5,7

0,0

0,0

0,3

0,0

0,0

0,0

sałata lodowa

Kakao na mleku

200

153,0

3,0

1,8

26,6

26,1

26,1

0,0

mleko 2% (65%), woda, kakao (2%), cukier

Melon

100

36,0

0,3

0,0

8,4

3,0

3,0

0,1

melon

OBIAD

Zupa grochowa

250

251,0

5,9

2,1

40,4

1,5

1,5

0,5

woda, groch żółty, boczek (boczek wieprzowy ze skórą 96%, sól, regulator kwasowości: mleczan sodu, cukier, glukoza, stabilizatory: trifosforany, difosforany, polifosforany, fosforany sodu, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu), mąka pszenna, por, marchew, pietruszka, seler, sól o obniżonej zawartości sodu, pieprz, majeranek, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie

Ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem

170

160,2

0,3

0,1

38,0

12,9

12,9

0,6

ryż ugotowany (ryż biały, sól o obniżonej zawartości sodu), jabłko (25%), cukier, cynamon

Polewa jogurtowa

60

76,7

5,0

3,1

5,2

5,2

5,2

0,1

jogurt naturalny (mleko, żywe kultury bakterii) (75%), śmietana (śmietana 30% (z mleka)) (20%), cukier

Kompot owocowy

200

98,4

0,2

0,0

23,8

23,8

23,8

0,0

woda, owoce mrożone w zmiennych proporcjach: truskawki, czarne porzeczki, aronia, śliwki bez pestki (20%), cukier

Jabłko

50

26,0

0,1

0,0

7,0

5,0

5,0

0,0

jabłko

PODWIECZOREK

Kisiel truskawkowy z tartym jabłkiem

150

109,2

0,1

0,0

27,0

15,0

15,0

0,0

kisiel o smaku truskawkowym (skrobia ziemniaczana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, sok truskawkowy proszku 0,5% (maltodekstryna, sok truskawkowy), sól, barwniki: karoteny, antocyjany, aromat) (80%), jabłko (20%)

Mini chałka

25

83,3

1,8

0,2

15,2

12,7

12,7

0,1

mąka pszenna, woda, margaryna, cukier, drożdże, sól, żółtko w proszku

Jabłko

50

26,0

0,1

0,0

7,0

5,0

5,0

0,0

jabłko

Herbata

200

77,2

0,0

0,0

20,0

20,0

20,0

0,0

woda, czarna herbata, cukier

   

RAZEM

1262,0

22,1

10,3

237,8

131,0

131,0

2,0

 

WTOREK 2022-06-07

               

-

POTRAWA

G [g]

E [kcal]

T [g]

NKT [g]

W [g]

C [g]

B [g]

S [g]

SKŁADNIKI

ŚNIADANIE

Płatki zbożowe miodowe na mleku

150

221,6

3,4

1,5

39,1

15,3

15,3

0,2

mleko 2% (70%), mąka 76% (pełnoziarnista 54%(pszenna, owsiana), kukurydziana, ryżowa, pszenna), syrop z pszenicy i słodu jęczmiennego, miód 5,1%, skrobia ziemniaczana, olej słonecznikowy, substancja spulchniająca: węglany sodu, sól, barwniki: karmel, karoteny; aromaty, emulgator: lecytyny, przeciwutleniacz mieszanina tokoferol (30%)

Chleb krakowski

25

59,8

0,3

0,1

12,5

1,1

1,1

0,3

mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże, sól

Masło

5

35,9

4,1

2,6

0,0

0,0

0,0

0,0

śmietanka (z mleka), kultury mleczarskie

Twarożek z ziołami

25

31,1

1,6

1,1

1,0

0,9

0,9

0,0

ser biały (mleko, kultury bakterii mlekowych) (80%), śmietana (śmietana 30% (z mleka)), cebula, cebula dymka (2%), natka pietruszki (2%), pieprz, sól o obniżonej zawartości sodu

Herbata

200

77,2

0,0

0,0

20,0

20,0

20,0

0,0

woda, czarna herbata, cukier

Truskawki

100

32,0

0,3

0,0

8,0

4,9

4,9

0,0

truskawki

OBIAD

Zupa grysikowa

250

152,1

7,4

2,6

11,4

1,8

1,8

0,1

woda, tusza z kurczaka, marchew, pietruszka, seler, por, kasza manna (pszenica), olej rzepakowy, natka pietruszki, sól o obniżonej zawartości sodu, pieprz

Ziemniaki młode z koperkiem

100

85,0

0,0

0,0

20,0

0,5

0,5

0,0

ziemniaki, koperek, sól o obniżonej zawartości sodu

Befsztyk drobiowy z indyka

70

146,7

6,6

3,1

7,9

0,3

0,3

0,2

filet z indyka, bułka tarta (mąka pszenna (78%), woda, drożdże, sól), olej rzepakowy, jaja, mąka pszenna, mleko 2%, sól o obniżonej zawartości sodu, pieprz

Marchewka z groszkiem zasmażana

60

56,3

2,7

1,6

6,4

2,5

2,5

0,0

marchew (63%), groch zielony (mrożony) (30%), śmietanka (z mleka), kultury mleczarskie, mąka pszenna, sól o obniżonej zawartości sodu

Kompot owocowy

200

98,4

0,2

0,0

23,8

23,8

23,8

0,0

woda, owoce mrożone w zmiennych proporcjach: truskawki, czarne porzeczki, aronia, śliwki bez pestki (20%), cukier

Jabłko

50

26,0

0,1

0,0

7,0

5,0

5,0

0,0

jabłko

PODWIECZOREK

Weka

25

56,8

0,3

0,1

11,8

0,7

0,7

0,3

mąka pszenna, woda, margaryna [oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, słonecznikowy, w zmiennych proporcjach), woda, sól (0,2%), aromaty, kwas (kwas cytrynowy), witaminy A i D], cukier, drożdże, sól

Masło

5

35,9

4,1

2,6

0,0

0,0

0,0

0,0

śmietanka (z mleka), kultury mleczarskie

Mus z mango i banana z jogurtem naturalnym

150

124,5

2,0

1,3

24,3

21,0

21,0

0,1

mleko, żywe kultury bakterii (40%), banan (20%), cukier

Herbata

200

77,2

0,0

0,0

20,0

20,0

20,0

0,0

woda, czarna herbata, cukier

   

RAZEM

1316,4

32,9

16,4

213,3

117,8

117,8

1,3

 

ŚRODA 2022-06-08

-

POTRAWA

G [g]

E [kcal]

T [g]

NKT [g]

W [g]

C [g]

B [g]

S [g]

SKŁADNIKI

ŚNIADANIE

Chleb pasterski

35

90,0

1,8

0,2

15,1

0,5

0,5

0,5

mąka pszenna, woda, naturalny zakwas pszenny (mąka pszenna, woda, drożdże), gluten pszenny, sól, słód jęczmienny, słód żytni, mąka z pszenicy durum, przyprawy

Masło

5

35,9

4,1

2,6

0,0

0,0

0,0

0,0

śmietanka (z mleka), kultury mleczarskie

Kiełbaski z szynki na gorąco

25

78,5

6,8

2,4

0,2

0,1

0,1

0,6

mięso wieprzowe, sól, glukoza, przyprawy, przeciwutleniacz (askorbinian sodu), substancja konserwująca (azotyn sodu)

Pomidor koktajlowy

10

1,7

0,0

0,0

0,4

0,3

0,3

0,0

pomidor

Ogórek zielony

10

1,5

0,0

0,0

0,4

0,2

0,2

0,0

ogórek zielony

Kawa zbożowa na mleku

200

188,8

3,5

2,1

33,9

29,0

29,0

0,0

mleko 2% (86%), zboża 72% (jęczmień, żyto), cykoria, burak cukrowy - prażone (4%), cukier

Banan

100

88,0

0,3

0,1

23,0

12,0

12,0

0,0

banan

OBIAD

Zupa kalafiorowa z makaronem

250

191,5

10,2

4,4

14,1

2,4

2,4

0,2

woda, tusza z kurczaka, kalafior (20%), makaron (mąka pszenna) (10%), śmietana (śmietana 18% (z mleka), kultury bakterii fermentacji mlekowej), marchew, pietruszka, por, seler, olej rzepakowy, mąka pszenna, natka pietruszki, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól o obniżonej zawartości sodu

Pierogi ruskie

150

297,0

2,6

0,8

56,1

4,2

4,2

1,2

mąka pszenna, ziemniaki (26%), ser twarogowy (9%) (zawiera mleko), woda, cebula, tłuszcz wieprzowy, jaja, sól, pieprz

Cebulka smażona

20

14,5

1,1

0,5

1,3

0,4

0,4

0,0

cebula, olej rzepakowy, sól o obniżonej zawartości sodu

Marchewka tarta

60

24,6

0,1

0,0

5,7

2,8

2,8

0,0

marchew

Kompot owocowy

200

98,4

0,2

0,0

23,8

23,8

23,8

0,0

woda, owoce mrożone w zmiennych proporcjach: truskawki, czarne porzeczki, aronia, śliwki bez pestki (20%), cukier

Jabłko

50

26,0

0,1

0,0

7,0

5,0

5,0

0,0

jabłko

PODWIECZOREK

Bułka wieloziarnista

25

64,3

1,3

0,1

10,8

0,4

0,4

0,3

mąka (pszenna i żytnia), woda, soja (3,5%), słonecznik (3,5%), drożdże, siemię lniane (2%), sól, płatki owsiane, sezam (1%)

Masło

5

35,9

4,1

2,6

0,0

0,0

0,0

0,0

śmietanka (z mleka), kultury mleczarskie

Kiełbasa krakowska z fileta

20

28,4

1,2

0,4

0,0

0,0

0,0

0,2

mięso 97% (w tym mięso drobiowe z kurcząt - filet 89%, mięso wieprzowe 8%), tłuszcz wieprzowy, sól, izolat białka sojoweo, błonnik pszenny z babki płesznika, hydrolizowane białko roślinne, tłuszcz palmowy, przyprawy i ich ekstrakty, substancja konserwująca

Sałata lodowa

10

5,7

0,0

0,0

0,3

0,0

0,0

0,0

sałata lodowa

Papryka czerwona

10

5,0

0,1

0,0

0,7

0,1

0,1

0,0

papryka

Jabłko

50

26,0

0,1

0,0

7,0

5,0

5,0

0,0

jabłko

Herbata

200

77,2

0,0

0,0

20,0

20,0

20,0

0,0

woda, czarna herbata, cukier

 

-

RAZEM

1378,9

37,4

16,0

219,7

106,2

106,2

3,0

 

CZWARTEK 2022-06-09

-

POTRAWA

G [g]

E [kcal]

T [g]

NKT [g]

W [g]

C [g]

B [g]

S [g]

SKŁADNIKI

ŚNIADANIE

Płatki jaglane na mleku

150

218,0

3,6

1,5

37,3

5,2

5,2

0,0

mleko 2% (70%), płatki jaglane (proso) (30%)

Chleb krakowski

25

59,8

0,3

0,1

12,5

1,1

1,1

0,3

mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże, sól

Masło

5

35,9

4,1

2,6

0,0

0,0

0,0

0,0

śmietanka (z mleka), kultury mleczarskie

Ser gouda

20

71,2

5,6

3,8

0,5

0,1

0,1

0,2

mleko pasteryzowane, kultury bakterii, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik: karoteny

Ogórek zielony

10

1,5

0,0

0,0

0,4

0,2

0,2

0,0

ogórek zielony

Herbata

200

77,2

0,0

0,0

20,0

20,0

20,0

0,0

woda, czarna herbata, cukier

Truskawki

100

32,0

0,3

0,0

8,0

4,9

4,9

0,0

truskawki

OBIAD

Zupa krem z brokuła

250

176,2

9,6

4,0

12,3

3,0

3,0

0,2

woda, brokuł zielony (30%), tusza z kurczaka, marchew, śmietana (śmietana 30% (z mleka)), pietruszka, seler, mąka pszenna, liść laurowy, pieprz, sól o obniżonej zawartości sodu

Groszek ptysiowy

5

25,3

1,5

0,5

2,1

0,1

0,1

0,1

mąka pszenna, tłuszcze roślinne [oleje roślinne (palmowy, rzepakowy) w zmiennych proporcjach, tłuszcz roślinny częściowo utwardzony (palmowy), emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), aromat], jaja, substancja spulchniająca: proszek do pieczenia (wodorowęglan sodu, difosforan disodowy, mąka pszenna), sól

Kasza gryczana ugotowana

100

116,7

0,9

0,2

21,7

0,6

0,6

0,0

gryka

Gulasz wieprzowy

70

122,3

9,7

3,6

2,2

0,4

0,4

0,1

mięso wieprzowe (szynka) (59%), woda, cebula, śmietana (śmietana 18% (z mleka), kultury bakterii fermentacji mlekowej), mąka pszenna, czosnek, papryka słodka (przyprawa), liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól o obniżonej zawartości sodu

Ogórek kiszony

60

27,0

0,3

0,1

1,1

0,5

0,5

1,1

ogórek kiszony (ogórki, woda, przyprawy, czosnek, koper, chrzan, sól)

Kompot owocowy

200

98,4

0,2

0,0

23,8

23,8

23,8

0,0

woda, owoce mrożone w zmiennych proporcjach: truskawki, czarne porzeczki, aronia, śliwki bez pestki (20%), cukier

Jabłko

50

26,0

0,1

0,0

7,0

5,0

5,0

0,0

jabłko

PODWIECZOREK

Mini chałka

25

83,3

1,8

0,2

15,2

12,7

12,7

0,1

mąka pszenna, woda, margaryna, cukier, drożdże, sól, żółtko w proszku

Twarożek kremowy na słodko

20

25,3

0,7

0,5

2,4

2,4

2,4

0,0

ser biały (mleko, kultury bakterii mlekowych) (75%), jogurt naturalny (mleko, żywe kultury bakterii), miód nektarowy wielokwiatowy

Herbata

200

77,2

0,0

0,0

20,0

20,0

20,0

0,0

woda, czarna herbata, cukier

 

-

RAZEM

1273,1

38,5

17,1

186,5

99,9

99,9

2,0

 

PIĄTEK 2022-06-10

-

POTRAWA

G [g]

E [kcal]

T [g]

NKT [g]

W [g]

C [g]

B [g]

S [g]

SKŁADNIKI

ŚNIADANIE

Chleb krakowski

35

83,7

0,4

0,1

17,5

1,5

1,5

0,4

mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże, sól

Masło

5

35,9

4,1

2,6

0,0

0,0

0,0

0,0

śmietanka (z mleka), kultury mleczarskie

Pasta rybna ze szczypiorkiem i zieloną pietruszką

25

38,2

2,2

0,8

0,9

0,8

0,8

0,0

ser biały (mleko, kultury bakterii mlekowych), makrela w oleju (filety z makreli, olej rzepakowy, sól) (10%), cebula, szczypiorek, natka pietruszki, pieprz, sól o obniżonej zawartości sodu

Kawa zbożowa na mleku

200

188,8

3,5

2,1

33,9

29,0

29,0

0,0

mleko 2% (86%), zboża 72% (jęczmień, żyto), cykoria, burak cukrowy - prażone (4%), cukier

Banan

100

88,0

0,3

0,1

23,0

12,0

12,0

0,0

banan

OBIAD

Zupa ogórkowa z ryżem

250

220,4

10,2

4,4

19,2

4,1

4,1

0,8

woda, tusza z kurczaka, ryż ugotowany (ryż biały, sól o obniżonej zawartości sodu) (20%), ogórek kiszony (ogórki, woda, przyprawy, czosnek, koper, chrzan, sól) (10%), śmietana (śmietana 18% (z mleka), kultury bakterii fermentacji mlekowej), marchew, pietruszka, mąka pszenna, por, seler, cukier, olej rzepakowy, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól o obniżonej zawartości sodu

Ziemniaki młode z koperkiem

100

85,0

0,0

0,0

20,0

0,5

0,5

0,0

ziemniaki, koperek, sól o obniżonej zawartości sodu

Kostka miruny w panierce

70

142,9

7,1

3,3

7,9

0,3

0,3

0,3

filet z miruny, bułka tarta (mąka pszenna (78%), woda, drożdże, sól), olej rzepakowy, jaja, mąka pszenna, mleko 2%, sól o obniżonej zawartości sodu, pieprz

Surówka colesław

60

27,4

0,3

0,1

6,0

2,0

2,0

0,0

kapusta biała (70%), marchew (10%), jogurt naturalny (mleko, żywe kultury bakterii), kukurydza konserwowa (kukurydza, woda, cukier, sól), cebula, cukier, pieprz, sól o obniżonej zawartości sodu

Kompot owocowy

200

98,4

0,2

0,0

23,8

23,8

23,8

0,0

woda, owoce mrożone w zmiennych proporcjach: truskawki, czarne porzeczki, aronia, śliwki bez pestki (20%), cukier

Jabłko

50

26,0

0,1

0,0

7,0

5,0

5,0

0,0

jabłko

PODWIECZOREK

Bułka pszenna

25

66,8

0,4

0,1

13,0

0,5

0,5

0,3

mąka pszenna (69%), woda, mąka żytnia (3%), drożdże, sól, olej rzepakowy, skrobia ziemniaczana, cukier, mąka ze słodu pszennego, mąka ze słodu jęczmiennego

Masło

5

35,9

4,1

2,6

0,0

0,0

0,0

0,0

śmietanka (z mleka), kultury mleczarskie

Ser dziurawiec

20

71,2

5,6

3,8

0,5

0,1

0,1

0,2

ser żółty (mleko pasteryzowane, kultury bakterii, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik: karoteny)

Rzodkiewka

10

1,6

0,0

0,0

0,3

0,2

0,2

0,0

rzodkiewka

Cebulka zielona

5

1,5

0,0

0,0

0,2

0,1

0,1

0,0

cebula dymka

Herbata

200

77,2

0,0

0,0

20,0

20,0

20,0

0,0

woda, czarna herbata, cukier

   

RAZEM

1288,8

38,6

19,9

193,3

100,0

100,0

2,3

 

PONIEDZIAŁEK 2022-06-13

-

POTRAWA

G [g]

E [kcal]

T [g]

NKT [g]

W [g]

C [g]

B [g]

S [g]

SKŁADNIKI

ŚNIADANIE

Chleb słonecznikowy

35

91,4

1,3

0,2

15,8

0,8

0,8

0,4

mąka pszenna, mąka żytnia chlebowa 720, mąka żytnia razowa 2000, woda, drożdże, miód sztuczny, ziarna słonecznika

Masło

5

35,9

4,1

2,6

0,0

0,0

0,0

0,0

śmietanka (z mleka), kultury mleczarskie

Filet z indyka pieczony

20

16,8

0,1

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

filet z indyka, sól o obniżonej zawartości soli, przyprawy

Sałata zielona

10

5,7

0,0

0,0

0,3

0,0

0,0

0,0

sałata zielona

Papryka świeża

10

5,0

0,1

0,0

0,7

0,1

0,1

0,0

papryka

Kakao na mleku

200

153,0

3,0

1,8

26,6

26,1

26,1

0,0

mleko 2% (65%), woda, kakao (2%), cukier

Jabłko

100

52,0

0,2

0,0

14,0

10,0

10,0

0,0

jabłko

OBIAD

Zupa jarzynowa z ziemniakami

250

193,9

10,0

4,4

15,9

2,2

2,2

0,1

woda, tusza z kurczaka, ziemniaki, kalafior, śmietana (śmietana 18% (z mleka), kultury bakterii fermentacji mlekowej), marchew, fasolka szparagowa, kapusta biała, pietruszka, por, seler, olej rzepakowy, mąka pszenna, natka pietruszki, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól o obniżonej zawartości sodu

Makaron spaghetti

100

126,0

0,6

0,0

25,7

2,3

2,3

0,0

makaron (mąka pszenna)

Sos spaghetti

130

160,0

11,0

4,0

6,3

4,6

4,6

0,3

pomidory krojone (pomidory, sok pomidorowy, kwasek cytrynowy), mięso wieprzowe, woda, cebula, cukier, mąka pszenna, olej rzepakowy, czosnek, papryka słodka (przyprawa), oregano, bazylia, zioła prowansalskie (tymianek, bazylia, cząber, majeranek, rozmaryn, oregano, liść laurowy), pieprz, sól o obniżonej zawartości sodu

Kompot owocowy

200

98,4

0,2

0,0

23,8

23,8

23,8

0,0

woda, owoce mrożone w zmiennych proporcjach: truskawki, czarne porzeczki, aronia, śliwki bez pestki (20%), cukier

Jabłko

50

26,0

0,1

0,0

7,0

5,0

5,0

0,0

jabłko

PODWIECZOREK

Domowe ciasteczka z cukrem

50

202,1

12,8

7,7

19,1

5,4

5,4

0,0

mąka pszenna, masło (śmietanka (z mleka), kultury mleczarskie), śmietana (śmietana 18% (z mleka), kultury bakterii fermentacji mlekowej), jaja, cukier(10%)

Banan

100

88,0

0,3

0,1

23,0

12,0

12,0

0,0

banan

Mleko

200

98,0

4,0

2,4

9,4

9,4

9,4

0,0

mleko 2%

   

RAZEM

1352,2

47,9

23,2

187,5

101,7

101,7

1,0

 

WTOREK 2022-06-14

-

POTRAWA

G [g]

E [kcal]

T [g]

NKT [g]

W [g]

C [g]

B [g]

S [g]

SKŁADNIKI

ŚNIADANIE

Płatki kukurydziane na mleku

150

223,4

2,7

1,5

42,2

9,1

9,1

0,7

mleko 2% (70%), płatki kukurydziane (mąka kukurydziana, ekstrakt słodowy jęczmienny, cukier, sól, barwniki: karoteny, karmel) (30%)

Chleb wiejski

25

56,8

0,3

0,1

11,8

0,7

0,7

0,4

mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże, sól

Masło

5

35,9

4,1

2,6

0,0

0,0

0,0

0,0

śmietanka (z mleka), kultury mleczarskie

Twarożek z zieloną cebulką

20

25,2

1,3

0,9

0,8

0,7

0,7

0,0

ser biały (mleko, kultury bakterii mlekowych) (82%), śmietana (śmietana 30% (z mleka)), cebula, cebula dymka (2%), pieprz, sól o obniżonej zawartości sodu

Ogórek zielony

10

1,5

0,0

0,0

0,4

0,2

0,2

0,0

ogórek zielony

Herbata

200

77,2

0,0

0,0

20,0

20,0

20,0

0,0

woda, czarna herbata, cukier

Banan

100

88,0

0,3

0,1

23,0

12,0

12,0

0,0

banan

OBIAD

Zupa krupnik

250

193,4

7,5

2,6

20,9

1,9

1,9

0,1

woda, tusza z kurczaka, ziemniaki, marchew, kasza jęczmienna (jęczmień), pietruszka, por, seler, olej rzepakowy, natka pietruszki, liść laurowy, ziele angielskie, czosnek, pieprz, sól o obniżonej zawartości sodu

Ziemniaki młode z koperkiem

100

85,0

0,0

0,0

20,0

0,5

0,5

0,0

ziemniaki, koperek, sól o obniżonej zawartości sodu

Kurczak w kremowym sosie koperkowym

70

73,6

1,8

1,0

2,1

0,3

0,3

0,1

filet z kurczaka (68%), bulion drobiowo-warzywny (woda, tusza z kurczaka (20%), cebula (8%), marchew (8%), pietruszka (6%), seler (5%), por (3%), ziele angielskie, pieprz, sól o obniżonej zawartości sodu), śmietana (śmietana 18% (z mleka), kultury bakterii fermentacji mlekowej), mąka pszenna, koper (3%), olej rzepakowy, pieprz, sól o obniżonej zawartości sodu

Surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym

60

28,0

0,2

0,1

6,4

3,7

3,7

0,0

marchew (85%), jabłko (10%), mleko, żywe kultury bakterii, cukier, sok z cytryny (cytryna), sól o obniżonej zawartości sodu

Kompot owocowy

200

98,4

0,2

0,0

23,8

23,8

23,8

0,0

woda, owoce mrożone w zmiennych proporcjach: truskawki, czarne porzeczki, aronia, śliwki bez pestki (20%), cukier

Jabłko

50

26,0

0,1

0,0

7,0

5,0

5,0

0,0

jabłko

PODWIECZOREK

Kisiel cytrynowy z tartym jabłkiem

150

109,2

0,1

0,0

27,0

15,0

15,0

0,0

kisiel o smaku cytrynowym (skrobia, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), 1,1% sok z limonki w proszku (syrop glukozowy, koncentrat soku z limonki), witamina C, sól, aromat, barwnik (kurkumina)) (80%), jabłko (20%)

Chałka

25

83,3

1,8

0,2

15,2

12,7

12,7

0,1

mąka pszenna, woda, margaryna, cukier, drożdże, sól, żółtko w proszku

Herbata z mlekiem

200

96,8

0,8

0,5

21,9

21,9

21,9

0,0

woda, czarna herbata, mleko 2% (20%), cukier

   

RAZEM

1301,5

21,0

9,4

242,4

127,5

127,5

1,3

 

ŚRODA 2022-06-15

`

POTRAWA

G [g]

E [kcal]

T [g]

NKT [g]

W [g]

C [g]

B [g]

S [g]

SKŁADNIKI

ŚNIADANIE

Bułka kukurydziana

35

89,6

1,4

0,2

18,6

1,6

1,6

0,5

skrobia kukurydziana 44%, woda, olej rzepakowy, cukier, drożdże, błonnik roślinny, sól, substancje zagęszczające: E 464, emulgator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych

Masło

5

35,9

4,1

2,6

0,0

0,0

0,0

0,0

śmietanka (z mleka), kultury mleczarskie

Parówki z szynki

25

72,5

6,3

2,2

0,6

0,3

0,3

0,6

mięso wieprzowe z szynki (90%), sól, glukoza, skrobia modyfikowana, stabilizatory (octany sodu, cytryniany sodu), aromaty, przeciwutleniacze (kwas askorbinowy, askorbinian sodu, izoaskorbinian sodu), syrop glukozowy niskoscukrzony, ekstrakty przypraw, sunstancja konserwująca (azotyn sodu)

Papryka świeża

10

5,0

0,1

0,0

0,7

0,1

0,1

0,0

papryka

Kakao na mleku

200

153,0

3,0

1,8

26,6

26,1

26,1

0,0

mleko 2% (65%), woda, kakao (2%), cukier

Pomarańcz

100

47,0

0,1

0,0

12,0

9,0

9,0

0,0

pomarańcz

OBIAD

Zupa ziemniaczana

250

223,9

11,7

5,0

19,0

2,2

2,2

0,2

woda, ziemniaki, tusza z kurczaka, marchew, pietruszka, seler, śmietana (śmietana 18% (z mleka), kultury bakterii fermentacji mlekowej), cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy, warzywa suszone (pasternak, cebula, seler, por, pietruszka), sól o obniżonej zawartości sodu, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, koper, natka pietruszki

Bułki na parze

100

224,0

2,0

0,3

48,8

9,9

9,9

0,3

mąka pszenna, drożdże, woda, olej rzepakowy, cukier, sól, mleko pełne  w proszku

Koktajl truskawkowy na jogurcie

70

64,3

1,6

1,0

9,7

9,7

9,7

0,1

jogurt naturalny (mleko, żywe kultury bakterii) (70%), truskawki (20%), cukier

Marchewka tarta

60

24,6

0,1

0,0

5,7

2,8

2,8

0,0

marchew

Kompot owocowy

200

98,4

0,2

0,0

23,8

23,8

23,8

0,0

woda, owoce mrożone w zmiennych proporcjach: truskawki, czarne porzeczki, aronia, śliwki bez pestki (20%), cukier

Jabłko

50

26,0

0,1

0,0

7,0

5,0

5,0

0,0

jabłko

PODWIECZOREK

Chleb krakowski

25

59,8

0,3

0,1

12,5

1,1

1,1

0,3

mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże, sól

Masło

5

35,9

4,1

2,6

0,0

0,0

0,0

0,0

śmietanka (z mleka), kultury mleczarskie

Szynka drobiowa

20

15,6

0,2

0,1

0,1

0,1

0,1

0,2

filet indyczy 70,4%, woda, białko sojowe, sól, olej rzepakowy, aromaty, białko wieprzowe

Ogórek zielony

10

1,5

0,0

0,0

0,4

0,2

0,2

0,0

ogórek zielony

Jabłko

50

26,0

0,1

0,0

7,0

5,0

5,0

0,0

jabłko

Herbata

200

77,2

0,0

0,0

20,0

20,0

20,0

0,0

woda, czarna herbata, cukier

   

RAZEM

1280,2

35,4

15,9

212,5

116,9

116,9

2,2

 

CZWARTEK 2022-06-16

`

WOLNE

 

PIĄTEK 2022-06-17

`

będzie podane w późniejszym terminie

                 

PONIEDZIAŁEK 2022-06-20

-

 

G [g]

E [kcal]

T [g]

NKT [g]

W [g]

C [g]

B [g]

S [g]

SKŁADNIKI

ŚNIADANIE

Chleb żytni

35

79,5

0,4

0,1

16,5

1,0

1,0

0,4

mąka żytnia, mąka pszenna, woda, drożdże, sól

Masło

5

35,9

4,1

2,6

0,0

0,0

0,0

0,0

śmietanka (z mleka), kultury mleczarskie

Szynka wiejska

20

25,0

0,6

0,3

0,1

0,1

0,1

0,3

szynka wieprzowa, sól, cukier, przyprawy naturalne, substancja konserwująca: azotyn sodu

Sałata zielona

10

5,7

0,0

0,0

0,3

0,0

0,0

0,0

sałata zielona

Ogórek zielony

10

1,5

0,0

0,0

0,4

0,2

0,2

0,0

ogórek zielony

Kawa zbożowa na mleku

200

188,8

3,5

2,1

33,9

29,0

29,0

0,0

mleko 2% (86%), zboża 72% (jęczmień, żyto), cykoria, burak cukrowy - prażone (4%), cukier

Jabłko

100

52,0

0,2

0,0

14,0

10,0

10,0

0,0

jabłko

OBIAD

Zupa koperkowa z ziemniakami

250

188,3

9,5

4,0

15,5

2,1

2,1

0,1

woda, tusza z kurczaka, ziemniaki (20%), marchew, śmietana (śmietana 18% (z mleka), kultury bakterii fermentacji mlekowej), koper (4%), pietruszka, seler, por, olej rzepakowy, mąka pszenna, ziele angielskie, pieprz, sól o obniżonej zawartości sodu

Kasza jęczmienna ugotowana

100

112,7

0,6

0,2

23,0

0,2

0,2

0,0

kasza jęczmienna (jęczmień), sól o obniżonej zawartości sodu

Gulasz wieprzowy

70

122,3

9,7

3,6

2,2

0,4

0,4

0,1

mięso wieprzowe (szynka) (59%), woda, cebula, śmietana (śmietana 18% (z mleka), kultury bakterii fermentacji mlekowej), mąka pszenna, czosnek, papryka słodka (przyprawa), liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól o obniżonej zawartości sodu

Ogórek kiszony

60

27,0

0,3

0,1

1,1

0,5

0,5

1,1

ogórek kiszony (ogórki, woda, przyprawy, czosnek, koper, chrzan, sól)

Kompot owocowy

200

98,4

0,2

0,0

23,8

23,8

23,8

0,0

woda, owoce mrożone w zmiennych proporcjach: truskawki, czarne porzeczki, aronia, śliwki bez pestki (20%), cukier

Jabłko

50

26,0

0,1

0,0

7,0

5,0

5,0

0,0

jabłko

PODWIECZOREK

Budyń śmietankowy na mleku

150

138,0

2,6

1,5

24,0

15,0

15,0

0,2

mleko 2% (87%), budyń śmietankowy (7%) (skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, aromat, barwnik: kurkumina), cukier

Chałka

25

83,3

1,8

0,2

15,2

12,7

12,7

0,1

mąka pszenna, woda, margaryna, cukier, drożdże, sól, żółtko w proszku

Herbata

200

77,2

0,0

0,0

20,0

20,0

20,0

0,0

woda, czarna herbata, cukier

   

RAZEM

1261,5

33,5

14,6

197,0

120,1

120,1

2,2

 

WTOREK 2022-06-21

-

POTRAWA

G [g]

E [kcal]

T [g]

NKT [g]

W [g]

C [g]

B [g]

S [g]

SKŁADNIKI

ŚNIADANIE

Płatki kukurydziane na mleku

150

223,4

2,7

1,5

42,2

9,1

9,1

0,7

mleko 2% (70%), płatki kukurydziane (mąka kukurydziana, ekstrakt słodowy jęczmienny, cukier, sól, barwniki: karoteny, karmel) (30%)

Weka

25

56,8

0,3

0,1

11,8

0,7

0,7

0,3

mąka pszenna, woda, margaryna [oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, słonecznikowy, w zmiennych proporcjach), woda, sól (0,2%), aromaty, kwas (kwas cytrynowy), witaminy A i D], cukier, drożdże, sól

Masło

5

35,9

4,1

2,6

0,0

0,0

0,0

0,0

śmietanka (z mleka), kultury mleczarskie

Twarożek kremowy

20

28,3

1,6

1,1

0,7

0,7

0,7

0,0

ser biały (mleko, kultury bakterii mlekowych) (85%), śmietana (śmietana 30% (z mleka)), pieprz, sól o obniżonej zawartości sodu

Papryczki kolorowe

10

5,0

0,1

0,0

0,7

0,1

0,1

0,0

papryka

Herbata

200

77,2

0,0

0,0

20,0

20,0

20,0

0,0

woda, czarna herbata, cukier

Truskawki

100

32,0

0,3

0,0

8,0

4,9

4,9

0,0

truskawki

OBIAD

Zupa pomidorowa z ryżem

250

176,5

7,6

3,1

16,5

5,1

5,1

0,4

woda, tusza z kurczaka, ryż ugotowany (ryż biały, sól o obniżonej zawartości sodu) (15%), pomidory krojone (pomidory, sok pomidorowy, kwasek cytrynowy), śmietana (śmietana 18% (z mleka), kultury bakterii fermentacji mlekowej), marchew, pietruszka, por, seler, mąka pszenna, cukier, natka pietruszki, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól o obniżonej zawartości sodu

Ziemniaki młode z koperkiem

100

85,0

0,0

0,0

20,0

0,5

0,5

0,0

ziemniaki, koperek, sól o obniżonej zawartości sodu

Bitka schabowa w sosie własnym

70

129,4

7,5

2,7

1,1

0,0

0,0

0,1

schab wieprzowy, mąka pszenna, olej rzepakowy, pieprz, sól o obniżonej zawartości sodu

Sałatka z buraków, papryki i cebuli

60

48,7

3,1

1,5

5,2

3,2

3,2

0,1

burak czerwony (80%), papryka (10%), cebula (5%), olej rzepakowy, sól o obniżonej zawartości sodu, pieprz

Kompot owocowy

200

98,4

0,2

0,0

23,8

23,8

23,8

0,0

woda, owoce mrożone w zmiennych proporcjach: truskawki, czarne porzeczki, aronia, śliwki bez pestki (20%), cukier

Jabłko

50

26,0

0,1

0,0

7,0

5,0

5,0

0,0

jabłko

PODWIECZOREK

Domowe ciasteczka z cukrem

50

202,1

12,8

7,7

19,1

5,4

5,4

0,0

mąka pszenna, masło (śmietanka (z mleka), kultury mleczarskie), śmietana (śmietana 18% (z mleka), kultury bakterii fermentacji mlekowej), jaja, cukier(10%)

Banan

100

88,0

0,3

0,1

23,0

12,0

12,0

0,0

banan

Mleko

200

98,0

4,0

2,4

9,4

9,4

9,4

0,0

mleko 2%

   

RAZEM

1410,6

44,6

22,7

208,4

100,0

100,0

1,6

 

ŚRODA 2022-06-22

`

POTRAWA

G [g]

E [kcal]

T [g]

NKT [g]

W [g]

C [g]

B [g]

S [g]

SKŁADNIKI

ŚNIADANIE

Bułka pszenna

35

93,5

0,6

0,1

18,2

0,6

0,6

0,5

mąka pszenna (69%), woda, mąka żytnia (3%), drożdże, sól, olej rzepakowy, skrobia ziemniaczana, cukier, mąka ze słodu pszennego, mąka ze słodu jęczmiennego

Masło

5

35,9

4,1

2,6

0,0

0,0

0,0

0,0

śmietanka (z mleka), kultury mleczarskie

Parówki z szynki

25

72,5

6,3

2,2

0,6

0,3

0,3

0,6

mięso wieprzowe z szynki (90%), sól, glukoza, skrobia modyfikowana, stabilizatory (octany sodu, cytryniany sodu), aromaty, przeciwutleniacze (kwas askorbinowy, askorbinian sodu, izoaskorbinian sodu), syrop glukozowy niskoscukrzony, ekstrakty przypraw, sunstancja konserwująca (azotyn sodu)

Pomidor koktajlowy

10

1,7

0,0

0,0

0,4

0,3

0,3

0,0

pomidor

Ogórek zielony

10

1,5

0,0

0,0

0,4

0,2

0,2

0,0

ogórek zielony

Kakao na mleku

200

153,0

3,0

1,8

26,6

26,1

26,1

0,0

mleko 2% (65%), woda, kakao (2%), cukier

Banan

100

88,0

0,3

0,1

23,0

12,0

12,0

0,0

banan

OBIAD

Zupa krem z białych warzyw

250

202,5

12,7

5,6

13,3

2,7

2,7

0,2

woda, tusza z kurczaka, kalafior, ziemniaki, seler, cukinia, pietruszka, cebula, śmietana (śmietana 18% (z mleka), kultury bakterii fermentacji mlekowej), olej rzepakowy, czosnek, lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, sól o obniżonej zawartości sodu

Makaron świderki

100

126,0

0,6

0,0

25,7

2,3

2,3

0,0

makaron (mąka pszenna)

Koktajl truskawkowy na jogurcie

70

64,3

1,6

1,0

9,7

9,7

9,7

0,1

jogurt naturalny (mleko, żywe kultury bakterii) (70%), truskawki (20%), cukier

Marchewka tarta

60

24,6

0,1

0,0

5,7

2,8

2,8

0,0

marchew

Kompot owocowy

200

98,4

0,2

0,0

23,8

23,8

23,8

0,0

woda, owoce mrożone w zmiennych proporcjach: truskawki, czarne porzeczki, aronia, śliwki bez pestki (20%), cukier

Jabłko

50

26,0

0,1

0,0

7,0

5,0

5,0

0,0

jabłko

PODWIECZOREK

Weka

25

56,8

0,3

0,1

11,8

0,7

0,7

0,3

mąka pszenna, woda, margaryna [oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, słonecznikowy, w zmiennych proporcjach), woda, sól (0,2%), aromaty, kwas (kwas cytrynowy), witaminy A i D], cukier, drożdże, sól

Masło

5

35,9

4,1

2,6

0,0

0,0

0,0

0,0

śmietanka (z mleka), kultury mleczarskie

Kiełbasa krakowska z fileta

20

28,4

1,2

0,4

0,0

0,0

0,0

0,2

mięso 97% (w tym mięso drobiowe z kurcząt - filet 89%, mięso wieprzowe 8%), tłuszcz wieprzowy, sól, izolat białka sojoweo, błonnik pszenny z babki płesznika, hydrolizowane białko roślinne, tłuszcz palmowy, przyprawy i ich ekstrakty, substancja konserwująca

Sałata lodowa

10

5,7

0,0

0,0

0,3

0,0

0,0

0,0

sałata lodowa

Papryka świeża

10

5,0

0,1

0,0

0,7

0,1

0,1

0,0

papryka

Herbata

200

77,2

0,0

0,0

20,0

20,0

20,0

0,0

woda, czarna herbata, cukier

   

RAZEM

1196,8

35,2

16,5

187,0

106,6

106,6

1,9

 

CZWARTEK 2022-06-23

`

POTRAWA

G [g]

E [kcal]

T [g]

NKT [g]

W [g]

C [g]

B [g]

S [g]

SKŁADNIKI

ŚNIADANIE

Chleb słonecznikowy

35

91,4

1,3

0,2

15,8

0,8

0,8

0,4

mąka pszenna, mąka żytnia chlebowa 720, mąka żytnia razowa 2000, woda, drożdże, miód sztuczny, ziarna słonecznika

Masło

5

35,9

4,1

2,6

0,0

0,0

0,0

0,0

śmietanka (z mleka), kultury mleczarskie

Pasztet z indykiem

20

42,6

3,6

1,1

1,0

0,0

0,0

0,3

woda, tłuszcz wieprzowy, mięso z indyka 14%, wątroba z indyka 12%, wątroba wieprzowa, jaja, kasza manna z pszenicy, serca z indyka 3%, marchew, seler, sól, białko sojowe, skrobia modyfikowana, cebula, papryka, przyprawy

Ogórek kiszony

10

4,5

0,1

0,0

0,2

0,1

0,1

0,2

ogórek kiszony (ogórki, woda, przyprawy, czosnek, koper, chrzan, sól)

Papryka świeża

10

5,0

0,1

0,0

0,7

0,1

0,1

0,0

papryka

Kawa zbożowa na mleku

200

188,8

3,5

2,1

33,9

29,0

29,0

0,0

mleko 2% (86%), zboża 72% (jęczmień, żyto), cykoria, burak cukrowy - prażone (4%), cukier

Truskawki

100

32,0

0,3

0,0

8,0

4,9

4,9

0,0

truskawki

OBIAD

Zupa pieczarkowa z ziemniakami

250

192,7

11,2

4,8

12,7

1,6

1,6

0,1

woda, tusza z kurczaka, pieczarki (12%), ziemniaki (10%), śmietana 30% (z mleka), cebula, pietruszka, marchew, mąka pszenna, seler, olej rzepakowy, natka pietruszki, por, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, sól o obniżonej zawartości sodu

Łazanki z mięsem i młodą kapustą

230

344,2

18,0

6,4

30,6

2,8

2,8

0,1

makaron (mąka pszenna), mięso wieprzowe (szynka) (30%), kapusta biała (20%), cebula, olej rzepakowy, pieprz, sól o obniżonej zawartości sodu

Kompot owocowy

200

98,4

0,2

0,0

23,8

23,8

23,8

0,0

woda, owoce mrożone w zmiennych proporcjach: truskawki, czarne porzeczki, aronia, śliwki bez pestki (20%), cukier

Jabłko

50

26,0

0,1

0,0

7,0

5,0

5,0

0,0

jabłko

PODWIECZOREK

Ciasto czekoladowe z cynamonem

50

174,6

8,9

4,1

21,2

12,7

12,7

0,0

cukier, mąka pszenna, jaja, olej rzepakowy, woda, kakao, cynamon (1%), soda oczyszczona (wodorowęglan sodu)

Banan

100

88,0

0,3

0,1

23,0

12,0

12,0

0,0

banan

Mleko

200

98,0

4,0

2,4

9,4

9,4

9,4

0,0

mleko 2%

   

RAZEM

1422,1

55,5

23,9

187,3

102,1

102,1

1,3

 

PIĄTEK 2022-06-24

`

POTRAWA

G [g]

E [kcal]

T [g]

NKT [g]

W [g]

C [g]

B [g]

S [g]

SKŁADNIKI

ŚNIADANIE

Weka

35

79,5

0,4

0,1

16,5

1,0

1,0

0,4

mąka pszenna, woda, margaryna [oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, słonecznikowy, w zmiennych proporcjach), woda, sól (0,2%), aromaty, kwas (kwas cytrynowy), witaminy A i D], cukier, drożdże, sól

Masło

5

35,9

4,1

2,6

0,0

0,0

0,0

0,0

śmietanka (z mleka), kultury mleczarskie

Pasta rybna z tuńczykiem i ziołami

20

21,8

0,7

0,5

0,7

0,7

0,7

0,0

ser biały (mleko, kultury bakterii mlekowych), tuńczyk w sosie własnym (tuńczyk (ryba), woda, sól) (10%), cebula, szczypiorek (1%), natka pietruszki (1%), pieprz, sól o obniżonej zawartości sodu

Papryczki kolorowe

200

100,0

1,0

0,0

13,2

1,0

1,0

0,0

papryka

Kakao na mleku

100

76,5

1,5

0,9

13,3

13,1

13,1

0,0

mleko 2% (65%), woda, kakao (2%), cukier

Jabłko

100

52,0

0,2

0,0

14,0

10,0

10,0

0,0

jabłko

OBIAD

Zupa barszcz biały z ziemniakami

250

129,9

7,7

3,4

10,3

1,1

1,1

0,7

woda, boczek wieprzowy ze skórą 96%, sól, regulator kwasowości: mleczan sodu, cukier, glukoza, stabilizatory: trifosforany, difosforany, polifosforany, fosforany sodu, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu, ziemniaki (10%), woda, mąka żytnia, sól, czosnek, przyprawy, cebula, śmietana (śmietana 18% (z mleka), kultury bakterii fermentacji mlekowej), mąka pszenna, czosnek, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, sól o obniżonej zawartości sodu

Kluseczki leniwe

150

216,2

4,4

2,3

29,4

2,6

2,6

0,1

ser biały (mleko, kultury bakterii mlekowych), ziemniaki, mąka pszenna, jaja, sól o obniżonej zawartości sodu

Bułka tarta prażona

20

114,4

9,9

6,2

5,9

0,3

0,3

0,1

bułka tarta (mąka pszenna (78%), woda, drożdże, sól), masło (śmietanka (z mleka), kultury mleczarskie)

Marchewka tarta

60

24,6

0,1

0,0

5,7

2,8

2,8

0,0

marchew

Kompot owocowy

200

98,4

0,2

0,0

23,8

23,8

23,8

0,0

woda, owoce mrożone w zmiennych proporcjach: truskawki, czarne porzeczki, aronia, śliwki bez pestki (20%), cukier

Jabłko

50

26,0

0,1

0,0

7,0

5,0

5,0

0,0

jabłko

PODWIECZOREK

Bułka wieloziarnista

25

64,3

1,3

0,1

10,8

0,4

0,4

0,3

mąka (pszenna i żytnia), woda, soja (3,5%), słonecznik (3,5%), drożdże, siemię lniane (2%), sól, płatki owsiane, sezam (1%)

Masło

5

35,9

4,1

2,6

0,0

0,0

0,0

0,0

śmietanka (z mleka), kultury mleczarskie

Ser gouda

20

71,2

5,6

3,8

0,5

0,1

0,1

0,2

mleko pasteryzowane, kultury bakterii, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik: karoteny

Papryka świeża

10

5,0

0,1

0,0

0,7

0,1

0,1

0,0

papryka

Rzodkiewka

10

1,6

0,0

0,0

0,3

0,2

0,2

0,0

rzodkiewka

Herbata

200

77,2

0,0

0,0

20,0

20,0

20,0

0,0

woda, czarna herbata, cukier

   

RAZEM

1230,4

41,4

22,5

172,2

82,1

82,1

2,0